Duitsland - Oosterijk
Door: demeeuwen
02 September 2011 | Duitsland, Berlijn
Maar we hebben het niet overal.Onze buren de Lacetjes kwamen de 24e rond een uur of 3. De sleutel hadden wij al opgehaald. Want dat moest voor 12 uur.
Dat ging heel gemakkelijk.We hebben lekker een wijntje met ze dronken. Henk werd 25 Aug 79 jaar. Dus wij hebben een etentje gegeven, dat was erg gezellig en lekker. De volgende dag afspraak met de koffie. na een lekker cappacinootje was de bedoeling dat we gingen varen. Maar dat feest ging niet door.De boot ging pas om 12 uur en dat was te laat. De kinders van de Lacetjes kwamen rond twee uur in Bad-Bertrich.
Dus gingen we een eindje rijden langs de moezel, naar Bad-Bertrich. Dat bleek toch een heel eindje te zijn.Toen moesten wij nog terug naar de camper.Ik Diny dacht dan nemen wij de auto mee naar de camper en rij ik de auto van Henk terug. Maar wat bleek het is een automaat. Dus ik zou wel even oefenen op de parkeerplaats. maar dat ging niet zo goed. We zaten iedere keer zowat met ons hoofd tegen de voorruit . Dus dat was niet zo'n goed idee.Via de tom-tom was er een kortere weg. De lacetjes moesten ons terug brengen. Frans heeft de kinderen van Lacet gebeld en die kwamen gelukkig wat later. Dus hebben ze nog een boterhammetje bij de camper gegeten.
Zij gingen terug naar Bad-Bertrich.
Wij kregen een uitnodiging voor een etentje voor Henk zijn verjaardag.
Er was gelukkig een camperplaats in de buurt. Dus wij later er naar toe. Bij het hotel aan gekomen zat de fam lacet buiten er was muziek er waren mensen aan het dansen.Wij zijn daar gaan dansen. Annelies zag ons het eerst maar zei gelukkig niets. Later zag Henk ons en zei kijk daar nou.
We hebben gezellig een wijntje gedronken en heerlijk gegeten. Het was erg gezellig met de fam Lacet.Wij zijn de andere dag door gegaan naar Gemersheim.Dat is in de buurt van Karlsruhe. We dachten daar aan de rijn te staan maar dat was niet zo. We moesten zo 200 meter lopen.27 Aug zijn we naar Ulm gegaan
daar was het erg leuk, het was vlak bij de donau en de stad was erg gezellie.Daar zijn we twee dagen gebleven. Daarna naar Sulzemoos.Ja Ja zo leer je nog is wat. dat is vlak bij Munchen.Daar was een camperplaats bij een camperwinkel.
Dat was een heel grote winkel. Er werden ook campers verkocht. We liepen daar een beetje te kwijlen. WAT EEN CAMPERS ZEG. Daar is die van ons niks bij. Maar ja een mens moet ook is tevreden zijn. En dat zijn we ook hoor. Me moeder zei altijd je moet altijd naar je mindere kijken en nooit naar je meerdere. Maar wel leuk om te zien. Campers van 150 duizend euries en duurder.Niet te geloven. Maar dan heb je ook wat. Wat ben ik blij dat ik zo'n fijne moeder had. Op zulke momenten moet ik altijd aan haar denken.30 Aug zijn we naar Kiefersfelden gegaan dat is aan de grens van Oosterijk.
Dat was een klein plaatsje met een grote camper plaats. 31 Aug zijn we naar onze wintersport plaats gegaan.
In Krimml. We zijn even bij de Fam Ebenkofler aangegaan.Een handje gegeven en leuk om jullie te zien, maar meer niet. We moesten maar weer met wintersport komen. Leuk gezellig hoe is het met de kinderen. Hoeveel klein kinderen en ga zo maar door.
Toen naar de camperplaats bij hotel de Krimmlerfalle. Daar een wijntje gedronken en avond eten bij Klocknerhaus eten kijken of Franz met een z daar nog werkte. Maar nee die werkte daar niet meer. Het eten was nog steeds goed.De dag er na de kimmler waterfalle beklommen. Helemaal tot de oorsprong. dat hadden we nog nooit gedaan. maar als je tussen de 60 en de 70 bent moet je dat toch een keer doen. dat hebben we dus gedaan. We zaten op 1245 meter. Maar dat loop je natuurlijk wel zigzag. Mijn hartje ging van rikketikketik. Maar we hebben het gehaald. Frans nam boven een biertjes ik nam voor de zekerheid maar een jusorange. We moesten nog terug. Omlaag ging beter dacht ik, totdat mijn benen wiebel benen werden. ik moest gelijk aan Foxie foxtrot denken met me elastieke benen. Maar we zijn beneden gekomen. Nou ja ik moet eigenlijk ik zeggen. Frans ging goed. Beneden zagen we lekker gegrilde kip . Dat hebben we genomen en het was heerlijk. En tot onze verbazing kwam Franz met een z om de hoek. Hij herkende ons nog en zei kon lekker binnen wat drinken. Het
ging regenen. We kregen de mooiste plaats met uitzicht op de waterval .
We hebben een poosje met hem gekletst. En kregen een marille van hem. Hij vertelde ook dat hij mijn zwager Wilhelm vorig jaar of twee jaar geleden nog gezien had.Ik zei dat wij niet konden. Omdat we gingen overwinteren. In de winter werk hij boven op de ski piste en in de zomer
bij de krimmler waterval. Vandaag heb ik spierpijn en Frans natuurlijk niks. We zijn nu in Salzburg op een camping. Morgen gaan we Salzburg onveilig maken. Tot Morgen.
02 September 2011 - 19:57
Lies:
Hoi Meeuwen ,zo kom je nog eens ergens he. Goed van jullie om de
kimmler te beklimmen en dat op jullie leeftijd hihi. Je bent het ook niet gewend vandaar die wiebel benen.
Hier gaat het voor de rest goed.
En in Witmarsum ook, woensdag zijn we met de kids naar het dolfinarium geweest. Ze vonden het prachtig.
Vooral de roggevijver die mocht je aaien als ze bij je kwamen.
Nou geniet er nog lekker van.
Hier is het goed weer na het weekend word het weer anders.
Groetjes uit Sexbierum -
03 September 2011 - 07:51
Ed:
Echt te gek dat jullie in Krimml zijn geweest. Ik zei het nog tegen Brad :-).
Leuk om te lezen dat er altijd van die uitspraken zijn die je meekrijgt van je vader of moeder die je dan later zelf ook weer gebruikt. Zo gebruik ik nu voor mijn twee jongens de uitspraak "ach er zijn meer vrouwen als kerken zei mijn moeder altijd" :-).
Leuk om weer wat van jullie te horen/ lezen. Geniet geniet geniet !!
Zoek nog even het mooie weer op want hier blijft het wisselvallig.
X Ed ( en de rest natuurlijk ). -
04 September 2011 - 17:24
Lity Van Der KAMP:
Leuk dat jullie ook aan een reisbeschrijving doen! We hebben ze allemaal zitten lezen. Dini zeker, die zich als schrijfster ontpopt. Volgens mij is dat vrouwenwerk!! Je schrijft gezellig dus we kijken al naar de volgende uit.
Hier is alles goed, we hebben een week in Duitsland gezeten, in Cleve, veel Portugalgangers maar slecht weer. Daarna nog in Tolkamer gestaan, aan de Rijn, kasie voor Huub!Erg leuk geweest, maar nu hebben we een aantal verjaardagen van kinders, aangewaaide kinders en kleinkinderen. Ook leuk, en over een paar weken hopelijk naar de Moezel. Veel plezier nog, veel mooi weer en tot ziens of schrijfs. Doei!!! -
05 September 2011 - 11:52
De Blokjes:
Heerlijk om die leuke reisverhalen van jullie te lezen. Ga er bijna naar uitkijken. Goed hoor om de bergen te beklimmen, ik doe het jullie niet na !!!
Wij wensen jullie nog heel veel reisplezier toe.
Groetjes van de Blokjes. -
06 September 2011 - 07:17
Buuf Thea.:
Beetje late reactie. Voordeel is dat ik Henk vorige week tegenkwam en hij jullie gezelligheid beaamde. Het is denk ik wel heel biezonder dat buren dit met elkaar meemaken. Gezien de meegestuurde foto van de locatie zaten jullie ook niet verkeerd. Ga nu gelijk door met het lezen van het verslag van Frymbruk. Ben ik weer helemaal up to date. Wat is Oostenrijk toch een mooi en lieflijk land. Tot mails maar weer. Liefs Thea.